Szórakozás

Tombol a „Royal Baby” láz Londonban

Egész London lázban ég a hercegi pár születendő gyermeke miatt. A londoniak napok óta azt rebesgetik, hogy a trónörökös a kiírtnál hamarabb, még a héten megszületik.

A Ladbrokes hálózat azonban a trónörökös hamarabbi születésére tett fogadást szerdán már csak 3/1-es – vagyis a járulékok és jutalékok levonása után meglehetősen kevés hasznot ígérő – eséllyel kínálta. Ettől függetlenül a kórház előtt már elfoglalták helyeiket a világsajtó munkatársai. A hercegi utód érkezéséről azonban a hagyományos menetrend alapján azonban először a királyi családot értesíti majd a klinika egy írásos jegyzékben, amelyet rendőrségi kísérettel szállítanak a Buckingham-palotába, az első számú londoni királyi rezidenciára. Ezzel egy időben persze értesítik Katalin hercegnő szüleit is, de a nép és a sajtó – legalábbis hivatalosan – csak akkor szerez tudomást a jeles eseményről, amikor az írásos értesítést a hagyományoknak megfelelően kifüggesztik a palota híres kovácsoltvas főkapujánál.

Fotó: Northfoto

Bármikor is érkezzen a baba, aki édesapja után az Egyesült Királyság uralkodója lesz , az biztos, hogy nem marad ágy és ruha nélkül. A Kensington-palota nemrégiben bejelentette ugyanis, hogy a finn kormány egy “babadobozt” küldött ajándékba a házaspárnak, amelyben a rugdalózótól, a fürdőlepedőtől, a hajkefétől és a körömollótól kezdve a hagyományos szövetpelenkán át a képeskönyvekig és a rágcsálható játékokig minden szükséges felszerelés megtalálható, és maga a doboz akár bölcsőként is szolgálhat.

Közben pedig a brit nép kevésbé lelkes része Katalin szülésének költségei miatt morog. A szülés és a klinikán töltött néhány nap a hírek szerint ugyanis körülbelül három és fél millió forintjába kerül majd a brit adózóknak…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik