Szórakozás

Xantus Barbara anyját vesztegetéssel vádolják

A színésznő édesanyja ellen vádat emelt a Fővárosi Főügyészség. Xantus Juditot, a VIII. kerületi önkormányzat volt jegyzőjét vesztegetéssel vádolják.

Xantus Barbara édesanyját, Xantus Juditot azzal vádolják, hogy még jegyzőként egyik közvetlen munkatársával együtt legalább egymillió forint kenőpénzt vett át. A vád szerint ugyanis egy ingatlanvállalkozó 2010 tavaszán többmilliós támogatást ígért, ha soron kívül megkap egy építési engedélyt. A színésznő édesanyját ráadásul a lánya és akkori férje, Szurdi Miklós közreműködésével színpadra állítandó Aida miatt is vádolják. Állítólag ugyanis kétmillió forintos támogatói szerződést kötött a Szegedi Szabadtéri Játékokon a produkció támogatására.

„Az ügyben a VIII. kerületi önkormányzat volt jegyzőjét vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettével vádoljuk, emellett más bűncselekmények miatt további hét személlyel szemben emeltünk vádat a Fővárosi Törvényszéken” – mondta a hirado.hu-nak Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Xantus Judit ellen egyébként egy másik büntetőeljárás is folyik, szintén egy ingatlanügy miatt. A színésznő nem kívánt megszólalni az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik