Szórakozás

Kilőtték az űrbe a fesztiváligazgatót Zánkán

A záró napon olimpikonok sárkányhajóztak, Dévényi Tibi bácsira tombolt Mr. President, közönségbe vetette magát Péterfy Bori, a fesztiváligazgatót pedig kilőtték az űrbe.

Stoppolók az út mellett, tömött buszmegállók, nevetéstől hangos zánkai vasútállomás – véget ért a 2013-as EFOTT. Az öt nap alatt 88.000 fesztiválozó fordult meg a Balaton parti Új Nemzedék Központban, hogy négy napig élvezzék a vizsga utáni létet, csak szabadon.

Szombat délután olimpikonok gyermekekként randalíroztak az EFOTT-on. Martinek János (olimpiai bajnoköttusázó), Pauman Dániel (az olimpiai ezüstérmes férfi kajak-négyes tagja), Kozmann György (olimpiai bronzérmes kenus) és Nagy Péter (szakításban Eb-bronzérmes, olimpiai 11. helyezett súlyemelő) egy rövid beszélgetés után a Civil Téren felfedező körútra indultak, és kipróbáltak minden útjukba eső sportlehetőséget: kinyomták magukat a Hard Body Hang-en, bringáztak, bossaball-oztak, végül pedig fesztiválozókkal együtt sárkányhajóztak.

Eközben, akárcsak egész héten, a fesztiválterület másik oldalán szólt a népzene, dübörgött a parketta a Csárdában hazai ízek és széles borkínálat csalogatta az érdeklődőket.  A Metropol Fröccsöntő utolsó napi fergeteges táncházát és folkkocsmáját a MagyarVista Social Club szolgáltatta.

A zenei programok a negyedik napon is nagyon szóltak. Péterfy Bori a koncert hevében bevetette magát a közönségbe, a Vad Fruttik legnagyobb slágereire tomboltak a „zánkai efottisták”, érkezett a várva várt Faithless (dj set&live PA), színpadra lépett a 10 éves PASO, és Szalai Éva szelleme megidéződött az újra koncertező Kaukázus jóvoltából. Mr. President természetesen nem hagyta Coco Jambo nélkül rajongóit, a koncert után pedig, ha már itt volt, maradt ő is szórakozni Dévényi Tibi bácsi teltházas bulijában, sőt kiosztott egy pontos labdát is.

A mentős sátorban idén fele annyian fordultak meg, mint tavaly, nagyságrendileg 300-an. A megfáradt fesztiválozók leggyakrabban fejfájás csillapítóért tértek be, vagy horzsolásukat fertőtlenítették, de akadt olyan is, aki szúnyogcsípését, vagy papucs-dörzsölt lábát kezeltette volna.

A 88.000 látogató, több mint 100 koncert után Maszlavér Gábor fesztiváligazgató gondolt egyet, és EFOTT-kabalájával, Yetivel együtt katapultált egyet, hogy madártávlatból is megszemlélhesse, hol lenne célszerű a 2014-es EFOTT-ot megtartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik