Szórakozás

Hetente ketten ugranak a vonat elé

Gázolás, szándékos öngyilkosság és figyelmetlenség okozza a gyakori vasúti baleseteket Szlovákiában, melyek a legtöbb esetben emberi életet követelnek.

Tavaly összesen 91 ember halt meg a síneken, megdöbbentő az a tény, hogy ezek a tragédiák nem vasúti átjárókban történtek. További 15 személy súlyosan megsérült, és csak a szerencsének köszönheti életét – írja a Parameter.sk.

A rendőrségi statisztikák szerint 2013 első öt hónapjában 36 halálos eset történt, ebből 12-en súlyosan megsérültek, de túlélték a vonattal való találkozást. “A halálesetek oka különböző, az öngyilkosságtól a figyelmetlenségig terjed” – közölte az országos rendőrkapitányság szóvivője, Denisa Baloghová.

A szóvivő közölte: gyakran okoz balesetet a figyelmetlenség és a veszélyérzet hiánya. A síneknél nem mérik fel a közeledő vonat távolságát, beláthatatlan szakaszon akarnak átkelni, de a kapucni, esenyő is akadályozhatja a megfelelő körültekintést. Előfordul, hogy az illető például zenét hallgat fülhallgatón keresztül, vagy telefonál, esetleg előtte alkoholt fogyasztott.

Baloghová elmondta, hogy előfordulnak olyan esetek, hogy az emberek az útjukat szeretnék lerövidíteni, esetleg két falu között a síneken sétálva, vagy állomások közelében elkerülve, hogy a felül- vagy aluljárón kelljen menni, és akkor szenvedtek balesetet – olvasható a Parameter.sk cikkében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik