Szórakozás
táborozás (táborozás, )

Tanácsok táborozó gyerekekhez

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 06. 26. 11:10

Néhány megfontolandó javaslatot gyűjtöttünk össze, amely segítségére lehet a táborozó gyerekek szüleinek.

Korábban a témában:

A gyerekek számára hatalmas megkönnyebbülés, amikor az ÁCIÓ-KÁCIÓ-AKÁCIÓ sor végére érnek, és június 12-én, péntek délután rájuk szakad a – jó esetben – leckementes, gondtalan, szabad nyári vakáció. A dolog azonban nem ilyen idilli, sajnos, ma már a gyerekek is érzik, hogy a család számára milyen nehéz, szinte kezelhetetlen helyzetet teremt a tizenegy teljes hétig tartó iskolaszünet -írja a HáziPatika.com

Szerencsés az a család, ahol a nagyszülők segítségére is számíthatnak, de ezen kívül is körül kell nézni, milyen lehetőségek jöhetnek még szóba. Az iskolák, a művelődési házak többsége szervez nyári táborokat, túrákat, és az egyéb, például egyházi közösségek ajánlatait is érdemes megnézni, ezek között többnyire lehet találni kíméletesebb árú, megfizethető nyári gyermekprogramokat. Elterjedt például mostanában, hogy “napközbeni szaktáborokat” szerveznek: ezeken azzal foglalkozhat a gyermek, amit szeret, a kézműves hobbitevékenységektől (gyöngyfűzés, agyagozás, üvegfestés, nemezelés, szövés) az informatikai alapozáson át a legkülönbözőbb sportokig, de mivel szállásról, utazásról nem kell gondoskodni, jóval alacsonyabb a részvételi díjuk. Ha viszont a költségek nem okoznak gondot a családnak, hasonló “szaktáborokat” utazással, nyaralással vagy országjárással egybekötve is lehet találni, igaz, jóval drágábban.

Mit ne vigyen a gyerek? Például, ha nem muszáj, élelmet ne, legalábbis csak nagyon óvatosan! Ha otthon megreggelizik, és a táborban ellátást kap, nincs is erre szüksége. Persze, egy-egy alma, banán lehet nála, de sem édességet, sem “nasit”, sós “rágcsát”, vagy romlandó ételt nem ajánlatos vele adni. Az elegendő folyadékfogyasztásra viszont hívjuk fel a figyelmét, egy-két kisdobozos gyümölcslevet vagy egy flakon ásványvizet célszerű beletennünk a hátizsákba. Ha mégis uzsonnát is kell csomagolnunk neki például egy egész napos kirándulásra készülve, akkor tanácsos az előre elkészített uzsonnát előző este hűtőszekrénybe tenni, hogy jól áthűljön. Jól záródó műanyag dobozba csomagoljuk az ennivalót, hogy például a hangyák ellen megvédje. Egy műanyag flakonban lefagyasztott vizet is ajánlatos mellé tenni, ezzel hűthetjük az elemózsiát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.