Szórakozás

Milliókat bukott Kaszás Géza

Forint(1)(1)(960x640).jpg (Forint)
Forint(1)(1)(960x640).jpg (Forint)

A színész nem akarta kifizetni a rendező előre meghatározott gázsijának utolsó részletét, mert szerinte a rendező nem fejezte be a filmet és nem vett részt az utómunkálatokban. A vitából per lett, Kaszás vesztett.

Az Igazából apa című filmet producerként, társszerzőként és főszereplőként is Kaszás Géza színész jegyezte. A premier idején már sejteni lehetett, hogy valami nagyon nem stimmel a forgatáskor még rendezőként megnevezett Novák Emil és Kaszás között, a bemutatón a stáblistán ugyanis a szakember neve mellett már csak ez szerepelt: leforgatta.

A Blikk megtudta, az ügy végül a bíróságon folytatódott tovább, Kaszás Géza ugyanis nem akarta kifizetni a rendező előre meghatározott gázsijának utolsó részletét (mindennel együtt 3 millió forintot), mert szerinte Novák nem fejezte be a filmet, nem vett részt az utómunkálatokban, azaz kvázi felmondott. A rendező azonban ezzel szemben azt állította: ő igenis elvégezte, amire szerződött. Az, hogy ezen a verzión a bemutató előtt Kaszás Géza változtatott, őt nem érinti.

Fotó: RTL Klub

“Esztétikai vitánk volt egymással. A főcímzene, illetve a film zenei anyagának választása nem tükrözte az ízlésemet, illetve vágási kérdésekben sem mindenhol értettünk egyet. Ő producerként ragaszkodott az utolsó vágás jogához, én azonban azt válaszoltam, hogy jó, de akkor nem gondolom, hogy maximálisan tudom képviselni a filmet a promóción, nem fogom ugyanis azt mondani valamire, hogy jó, ha egyszer nem az. Azonban amit vállaltam, elvégeztem, így járt érte a pénz. Kaszás nem így gondolta, egyszerűen nem fizette ki az utolsó részletként szolgáló hárommillió forintot, amiért pert indítottam, és megnyertem” – erősítette meg a Blikknek a rendező, aki letiltotta a nevét, mint rendező az Igazából apa stáblistájából.

Kaszás Géza nem kívánt az ügyben nyilatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik