Szórakozás

Kánikula: fokozta a riasztásokat a meteorológia

A legtöbb megyében a hőség miatt narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést rendeltek el.

Ma az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős idő várható, helyenkénti erőteljesebb gomolyfelhő-képződés főként északkeleten valószínű, és ott zápor, zivatar is kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légáramlás, csak zivatar környékén lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 36 fok között alakul. Késő estére 23, 30 fok közé hűl le a levegő. Északkeleten van számottevő esélye zivatar kialakulásának. A felhevült légkör hatására ezeket felhőszakadás, esetleg átmenetileg viharossá fokozódó szél, egy-egy helyen pedig jégeső kísérheti.

A legtöbb megyében tartósan 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet, így narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést rendeltek el. Ezek közül is kiemelték Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy, Tolna és Zala megyét, ahol 27 fok feletti napi középhőmérséklet várható szerdán.

Az UV-B sugárzás maximuma már a 8-as értéktől kezdődő extrém szintet is elérheti. A Balaton Siófoknál 24, a Velencei-tó Agárdnál 26 fokos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik