Szórakozás

Egész héten marad a kánikula

Hétfőre, a várható hőség miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész ország területére figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhívja a figyelmet arra, hogy a hétfőn átlagosan 7.2-es (nagyon erős) UV-B sugárzás várható. Ilyenkor védekezni kell a napsugárzás által okozott leégés ellen. Amennyiben lehetséges napközben 11:00 és 15:00 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt. Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Ma a sok napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő képződik, csapadék nem lesz. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 34 fok között várható.Az OMSZ tizenegy megyére másodfokú figyelmeztetéseket adott ki. Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyében a napi középhőmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat.

A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 24 fokos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik