Szórakozás

Hajnalban megkezdték az árvízvédelmi munkát a bocskais katonák

A Bocskai-dandár katonái is segítenek az árvízi védekezésben (A Bocskai-dandár katonái is segítenek az árvízi védekezésben)
A Bocskai-dandár katonái is segítenek az árvízi védekezésben (A Bocskai-dandár katonái is segítenek az árvízi védekezésben)

Megérkezett Győrbe és Tatára az a kilencszáz katona, aki tegnap délután indult útnak, hogy részt vegyen a dunai árvízhelyzet elhárításában. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni és hódmezővásárhelyi helyőrségéből 450-450 fő vesz részt a katasztrófahelyzet elhárításában, az alakulat azonban felkészült további erők alkalmazására is.

Szerdán hajnalban érkeztek meg a Bocskai-dandár katonái a tatai 25. Klapka György Lövészdandár és a győri 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred bázisára, ahonnan néhány órás pihenő után elindultak a Felső-Duna vidékére -tudta meg a Szeged24 Révészné dr. Markovics Zita kommunikációs tiszttől.

Több mint százan dolgoznak a Duna-kanyar térségében lévő Tát, százötvenen Ásványráró és Gönyű településen. A győri laktanyában 250 katona tölti és pakolja a homokzsákokat, és készenléti munkacsoportokat is kialakítottak, amelyeket ott vetnek majd be, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

 

Esztergom térségében ma délután több százan kezdik meg a gátak építését és erősítését, Győrben pedig további munkacsoportok, valamint 8 darab PTSZ-M típusú kétéltű szállító jármű van készenlétben, hogy este hat órától a legveszélyeztetettebb helyeken álljanak munkába.

Az 5. Bocskai István Lövészdandár Debrecen és Hódmezővásárhely helyőrségében maradt személyi állománya és a technikai eszközök készen állnak arra, hogy szükség esetén rövid időn belül bevessék őket a katasztrófa sújtotta területeken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik