michael-douglas(1)(960x640)(1).jpg (michael douglas, )
Szórakozás

Nem orális szextől beteg Michael Douglas

Az Oscar-díjas színész-producer nem volt partnereit hibáztatja torokrákjáért.

A The Guardian című brit lap hétfőn közölt egy interjút a filmcsillaggal, amely szerint Michael Douglas az orális szex révén szerzett HPV-vírusnak tudta be rákbetegségét. „Anélkül, hogy túlságosan a részletekbe mennék, ezt a rákfajtát a HPV (humán papillomavírus) okozza, amelyet cunnilingus (egy nővel folytatott orális szex) révén lehet elkapni” – mondta a színész.

Szóvivője, Allen Burry szerint azonban Douglas sosem állította, hogy az ő esetében ez volt a rák oka, pusztán arról beszélt az interjúban, hogy mi okozhat rákot. Az újság riportere arról faggatta az Oscar-díjas sztárt, hogy vajon a dohányzás, illetve az alkoholfogyasztás hozzájárult-e betegsége kialakulásához.

Szakértők szerint a dohányzás és az alkohol a szájüregi rák leggyakoribb oka, ugyanakkor a HPV-t is összefüggésbe hozták már a torokrák egy bizonyos fajtájával. Douglasnél a negyedik stádiumban lévő torokrákot diagnosztizáltak 2010-ben. Bár súlyos volt a betegség, a sugárkezelésre és a kemoterápiára jól reagált, és azóta már bejelentette, hogy felgyógyult.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó