Szórakozás

Fóliasátor a társasházban: szobában termesztette a vadkendert

Kábítószer a szobában (hódmezővásárhely, kábítószer, rendőrség)
Kábítószer a szobában (hódmezővásárhely, kábítószer, rendőrség)

Egy kertvárosi társasház első emeleti szobájában termesztett kábítószert egy 26 éves hódmezővásárhelyi férfi. A lakásból kiáramló szag buktatta le.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozói lakossági bejelentés alapján tartottak házkutatást H. Zsolt lakásában 2013. május 31-én hajnalban. A férfi az egyik szobában egy fóliasátrat épített fel, ott termesztette a kendernövényeket – tájékoztatta a Vásárhely24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nyomozók összesen több mint 120 gramm kábítószernek minősülő növényi törmeléket, valamint 12 tő palántát foglaltak le. A férfi a kábítószer többségét már értékesítésre kisebb pakkokba összekészítve tárolta.

H. Zsolt egy füzetben a termesztéssel kapcsolatos kiadásairól pontos nyilvántartást vezetett. A rendőrök a további adatgyűjtés eredményeként több olyan fogyasztót állítottak elő, akik a 26 éves férfitól szerezték be a drogot.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kihallgatását követően őrizetbe vette és visszaélés kábítószerrel bűntettének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte előzetes letartóztatását – tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik