Szórakozás

Elfogták a pelenkás tolvajokat

Két kunszentmártoni férfi rászokott a vasúti tehervagonok fosztogatására. Ouzot és nagyobb mennyiségű papírpelenkát loptak el, összesen 2 millió forint értékben.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság lopás, és nagyobb értékre elkövetett orgazdaság elkövetése miatt indítottfolytatott nyomozást három kunszentmiklósi férfi ellen.

N. Attila 22 éves és S. György 23 éves helyi lakosok az elmúlt év augusztus 20-án az éjszakai órákban Apaj és Bösztör közötti vasúti pályán feltörték egy ott rövid időre megálló tehervonat ajtaját, bemásztak, majd az elinduló vonatból menet közben kidobtak összesen 90 karton nadrágpelenkát, amit később egy kisteherautóval a vasúti sín mellől összeszedtek.

A két férfi nem sokkel később, szeptember 24-én az éjszakai órákban ismét megjelent egy ugyanott várakozó szerelvénynél, ahonnan hasonló módszerrel 50 üveg ouzo szeszesitalt loptak el. 

A fiatalemberek október 4-én éjszaka a már bevált módon és helyen újfent feltörtek egy vasúti szerelvényt, ahonnan ismét 90 karton pelenkát dobáltak ki, majd szedtek össze.

Az elkövetők a lopásokkal több, mint 2 millió forint kárt okoztak a vasúti társaságoknak. Az eljárás során a nyomozók házkutatást tartottak S. Gyula 48 éves kunszentmiklósi férfi otthonában, ahol 364 csomag lopott pelenkát találtak, egy ágyneműtartóból pedig egy híján 50 üveg lopott ouzó került elő. A férfit orgazdaság miatt hallgatták ki a rendőrök.

S. György egy másik vagyon elleni bűncselekmény miatt előzetes letartóztatásban van, N. Attila és S. Gyula szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrség a keletkezett iratokat 2013. május 29-én vádemelési javaslattal küldte meg a Kunszentmiklósi Járási Ügyészségnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik