Szórakozás

Vágó István pert nyert a TV2 ellen

vago-istvan(430x286)(1).jpg (vágó istván, )
vago-istvan(430x286)(1).jpg (vágó istván, )

A bíróság másodfokon ítéletet hirdetett a Vágó kontra TV2 perben. A kvízmester elégedett.

A Fővárosi Ítélőtábla döntésének értelmében a műsorvezető nyert az őt hitelrontásért perlő TV2 ellen – tudta meg az origo.

Vágó István a Demokratikus Charta pécsi szervezetének rendezvényén arra utalt még 2011-ben, hogy szerinte politikai okok is lehetnek annak hátterében, hogy őt váratlanul elbocsátotta a TV2: ezt arra alapozta, hogy távozása után „egy jobboldali sajtótermék hirtelen a Tv2 hirdetőjévé vált”. A csatorna Vágót beperelte hitelrontásért, a per 2012 januárjában kezdődött.

Első fokon a bíróság Vágónak adott igazat, a TV2 fellebbezett, de 2013. május 28-án a Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az első fokú ítéletet, azaz Vágó nem követett el hitelrontást.

„Elutasították a TV2 keresetét, aminek én örülök. Érdekes, hogy az eddigi tárgyalásokon elég sok érdeklődő volt, most nem jelent meg a sajtó, talán a csatorna nem hívott oda senkit. Szeretném megköszönni a TASZ, a Társaság a Szabadságjogokért jogi segítségét, azt, hogy a perben mellém álltak” – mondta a portálnak a műsorvezető.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik