Belföld

Bohócot csinálnak Vágó Istvánból

Rendszeresen kérik fel műsorvezetésre, aztán lemondják. A kvízmester politikai okot sejt a háttérben.

Nemrégiben az alábbi meghökkentő bejegyzést tette közzé a Facebookon Vágó István: „Tisztelt Vágó Úr! Nemrégiben egyeztettünk telefonon egy rendezvényen való műsorvezetéssel kapcsolatban. Sajnos ügyfelünk elképzelése megváltozott a műsorvezetést illetően, így nem tudunk Önnel együtt dolgozni.” Majd így kommentálta: „Hát így van ez. Egy héttel ezelőtt még szép voltam, okos és fiatal. Szalad az idő.”

A kvízmester a 168 órának adott interjúban elmondta, évtizedek óta hívják különböző rendezvényekre, céges bulikra konferálni. A kormányváltás előtt valósággal kapkodtak utána, azóta azonban összesen kétszer kapott ilyen lehetőséget. Igaz, a programszervezők most is megkeresik, majd miután elvállal egy felkérést, lemondják a megbízást.

Vágó azt gyanítja, nyíltan vállalt balliberális nézeteinek köszönheti a mostoha bánásmódot. Úgy hallotta, az önkormányzatoknál létezik egy lista a meghívható közszereplőről, művészekről. Politikailag kell kiérdemelni, hogy valaki felkerülhessen a jóváhagyottak névsorára – mondja a tévés, akinek több művész barátja is hasonló cipőben jár. Van, akinek már a rezsire sem futja közülük.

A kvízmester nem fél. Azt mondja, aktív időszakában sikerült annyit félretennie, hogy most ne legyenek megélhetési gondjai.

„Megengedhetem magamnak, hogy azt mondjam, amit gondolok és amit akarok” – fogalmazott a lapnak.

Az interjúból kiderül az is, Vágó szerint miért ment tönkre a Neo FM, miért van széthúzás a baloldalon, és hogyan lehetne leváltani az Orbán-kormányt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik