Szórakozás

Orbán Viktor nem dohányzik. Tegye le Ön is!

Kétfarkú Kutyapárt a trafikmutyiról (Kétfarkú Kutyapárt a trafikmutyiról)
Kétfarkú Kutyapárt a trafikmutyiról (Kétfarkú Kutyapárt a trafikmutyiról)

Cigis dobozokon kívánt sok boldog születésnapot Orbán Viktornak a Magyar Kétfarkú Kutyapárt. Különös egybeesés, hogy május 31-e nem csupán a miniszterelnök születésnapja, hanem a nemdohányzók világnapja is.

“A dohánygyárak apró gesztusokkal kedveskednek a Miniszterelnök Úrnak, az Ő és egyben mindannyiunk 40. születésnapja alkalmából.” – írják Facebook-oldalukon a Kétfarkú Kutya Párt aktivistái. Az illusztrációként feltüntetett felvételen a cigarettás dobozok dohányzástól elrettenteni kívánt szövegeit az alábbi kommentárokkal cserélték le: “Orbán Viktor nem dohányzik. Tegye le Ön is!” “Köszönjük, hogy születésnapja van Miniszerelnök úr!” “Aki nem dohányzik, jobban teljesít.” “Éljen soká Orbán Viktor!” “Boldog születésnapot és további jó rezsicsökkentést kívánunk Önnek Miniszterelnök úr!” “Orbán Viktor rezsicsökkentést okozhat.” végül, “Trafikokban hasonlóan gazdag újabb 40 évet Miniszterelnök úr.”

A magyar miniszterelnök május 31-én ünnepli – valójában az – ötvenedik születésnapját. A dolog pikantériája, hogy ez egyben a nemdohányzók világnapja is. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) kezdeményezésére a nap különböző rendezvényein azt hangsúlyozzák, hogy a dohányosoknak nincs joguk ártani nemdohányzó embertársaiknak. A különös egybeesésről valószínűleg a kutyás párt sem tudott, hiszen akkor nyilván erre utaló címkét is ragasztottak volna a cigisdobozok egyikére.

A Kétfarkú Kutya Párt elnöke, a szegedi származású Kovács Gergely közben bejelentette, hogy megindították az előkészületeket arra, hogy induljanak a 2014-es parlamenti választásokon. Az eddig egyesületként működő MKKP már indított jelölteket a 2010-es választásokon, akkor többek között Mogács Dániel, ismert humorista is elindult a színeikben Budapesten. Kovács azt ígéri, keményen fognak kampányolni a következő voksolás előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik