Szórakozás

Eurovízió: pénzért vettek magyar szavazatokat

sms mobiltelefon (mobiltelefon, )
sms mobiltelefon (mobiltelefon, )

Érdekes beszélgetés hangzott el a reggeli a Morning Show-ban.

Négyezer forintért vettek magyar szavazatokat az Eurovíziós dalversenyre valószínűleg az azeri versenyző érdekében – ez derül ki abból a beszélgetésből, amely a Class FM Morning Show című műsorában hangzott el csütörtök reggel.

Sebestyén Balázsék egy olyan férfival beszélgettek, akinek állítása szerint az volt a feladata, hogy szavazzon egy bizonyos ország küldöttjére. A férfi – aki magát Tamásnak nevezte – elmondta, kaptak egy telefont, és egy számot, hogy hova kell küldeni az SMS-eket. Üzenetenként négyezer forintot ütötte a markukat. „A hétvégi buli előtt mindenkinek jól jött az a pár ezres” – mondta Tamás.

Az azeri versenyző egyébként a második helyezést érte el az idei versenyben.

Csalást sejtettek

Az Eurovízió döntőjében Oroszország a maximális 12 pontot adta az azeri fellépőnek, Azerbajdzsánból viszont nulla pontot kapott az orosz produkció. Emiatt Ilhan Alijev azeri elnök vizsgálatot rendelt el.

Az orosz állami televízió szerint elképzelhető, hogy csalás történt a szavazáson. Azt mondták, remélik, hogy a két ország baráti kapcsolatát nem fogja beárnyékolni a bizonyos érdekcsoportok által előidézett fejlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik