Szórakozás

400 milliót követelnek Schobertéktől

Schobert Norbi (Schobert Norbi)
Schobert Norbi (Schobert Norbi)

Több százmillió forintra perelhetik a lemezkiadók Schobertéket. Álítják, a fitneszguru nem fizetett jogdíjakat a Rubint Réka és a Schobert Norbi DVD-ken hallható zenékért.

A Blikk információi szerint a kiadók munkatársai először azt gondolták, félreértés történhetett, ugyanis a fitneszgurut nem úgy ismerték meg, mint aki ki akarna bújni a kötelezettségei alól. Azonban hamar kiderült, hogy tévedtek, állítják, Norbi igencsak ellenségesen reagált, nem is nagyon akart szóba állni velük, a megkeresésekre nem ragált.

„Először megpróbáltuk békésen figyelmeztetni Norbit, hogy jogdíjat kell fizetnie a felhasznált, engedélyköteles zenékért, de támadásnak vette kérésünket, és úgy tűnt, válaszra sem akarja méltatni. Mivel ezzel a folyamatosan elkövetett jogsértéssel hatalmas kárt okozott a kiadóknak, nem hagyhattuk annyiban. Elég nehéz lenne megmagyarázni Madonna vagy David Guetta menedzserének, hogy milyen alapon történhet ilyen szintű jogsértés az Európai Unió egyik országában. Az még csak rátett egy lapáttal, hogy Norbi kifejezetten barátságtalan volt” – mesélte a Blikknek informátora.

A napilap úgy tudja, a kiadók lépéseket tettek a Schobert házaspár felé, és remélik, komolyan veszik őket.

„Két hete ügyvédi felszólítást küldtünk, amelyben kérjük, hogy az illegális DVD-k forgalmazását fejezzék be, szolgáltassanak adatot a pontos eladási példányszámokról és arról, milyen hangfelvételeket használtak fel, illetve kértük, hogy a jogsértés pontos összegszerű mértékének meghatározásához és a tartozás rendezése érdekében üljünk tárgyalóasztalhoz. A felszólításra három napon belül kellett volna reagálniuk, azonban válasz csak hétfőn érkezett, amelyben Norbiék több dolgot is sérelmeztek. Köztük azt, hogy nem igazoltuk, mely cég vagy cégek a DVD-ken szereplő zenék hivatalos kiadói, illetve a háromnapos válaszadási határidőt is kevesellték. Ezeket mi időhúzásnak véljük, ugyanis ők éveken keresztül, engedély nélkül használták a hangfelvételeinket, és most azt mondják, nekünk kell igazolni a jogsértést.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik