Szórakozás

Stohl András döntött

Stohl András (Stohl András)
Stohl András (Stohl András)

A hírek szerint a színész már tudja, hogy a Nemzeti Színházzal vagy a Vígszínházzal köt szerződést.

Mint ismert, a színművész három éve ittasan súlyos közúti balesetet okozott, s szakmai karrierje is megtört. Az RTL Klub már nem igazán hívja műsort vezetni anno egyik legfoglalkoztatottabb műsorvezetőjét, a Nemzeti Színházban pedig az igazgatóváltáskor rendült meg a helyzete.

Vidnyánszky ­Attila július elsejétől veszi át a Nemzeti Színház igazgatói posztját Alföldi Róberttől. Még csak pályázó volt, amikor már kemény szavakkal illette a kereskedelmi csatornák sztárjait, és feltehetően Stohl Andrásra utalt, amikor így nyilatkozott: „Nehezen egyeztethető össze, ha egy színész nagy dolgokról beszél, és hitet akar sugározni a Nemzeti színpadán, miközben olyan tévécsatorna alkalmazásában áll, amely nap mint nap bűnök sorozatát követi el a kultúra és az emberi lélek ­ellen.”

Fotó: RTL Klub

Stohl András nem várta meg a pályázat kimenetelét, új színházat keresett, és már meg is állapodott Eszenyi Enikővel, a Vígszínház ­igaz­gatójával. A Bors információi szerint új helyzet állt elő: ­Vidnyánszky szintén szerződést ajánlott Stohlnak, aki több szakember szerint „az ország egyik legkitűnőbb színésze”.

A Bors megkérdezte Vidnyánszky Attilától: marad-e Stohl a társulatnál? A Nemzeti új igazgatója a debreceni Csokonai Színház sajtósán keresztül így nyilatkozott: “Nem tudok erre választ adni, kérdezzék meg Stohl Andrást”, aki a következőképp reagált: “Már meghoztam a döntést, de nem a sajtón keresztül szeretnék üzengetni.”

A Vígszínháznál a napokban még nem tudták megmondani, Stohl András társulatuk tagja lesz-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik