Szórakozás

Egyre jobban kikészíti a gyász Cipő édesanyját

Cipo(650x433)(2).jpg (Cipő)
Cipo(650x433)(2).jpg (Cipő)

Gizi néni az elmúlt napokban tett nyilatkozatait lánya próbálja most helyre tenni. Közben a család arra készül, hogy a temetőben bulival ünnepelje Cipő 48. születésnapját.

Cipő testvére, Marica a Blikknek arról beszélt, édesanyjukat, Gizi nénit nagyon kikészítette gyermeke elvesztése. A zenész nővére szerint ezért is fordulhatott elő, hogy olykor zavartan fogalmaz.

“Édesanyám szerette volna megfelezni az özvegyre eső pénz összegét, ezért ment el a temetőbe. Ám amikor erre került volna sor, akkor az özvegy nem szerette volna, ha édesanyánk a megspórolt pénzecskéjéből állja a temetést. De igazából mindegy is, hogy ki fizette a temetést, a történteken ez már úgysem változtat” – meséli a testvér, helyretéve a Cipő temetése körüli szóbeszédet.

Marica szavait a Republic zenekar menedzsere, Abella Miklós is megerősíti, aki nem haragszik a töréntek miatt, sőt együtt érez a családdal.

“Sajnos Gizi néni már Cipő halála előtt sem volt egészségileg jó állapotban, és most még inkább megviselt, hiszen mélyen érintette őt a tragédia. Természetesen együtt érzünk vele és a hozzátartozókkal, ezért nem szállunk vitába velük az általuk elmondottak miatt. Bár kárt okoznak nekünk a tévesen elhangzottakkal, és akadályozzák a tevékenységünket, nincs bennünk harag” – mondta a Blikknek Abella, aki továbbra is azt szeretné a zenekarral együtt, ha megőrizhetné elhunyt zenésztársuk tiszta emlékét.

‘Cipő méltó végtisztességének minden költségét teljes egészében felesége és örököse, Bódi Zsuzsa és a zenésztársak közösen állták. Cipő feleségével és lányaival együtt azt szeretnénk, ha a közösen alkotott dalok tovább élnének a zenekarral” – tette hozzá Abella Miklós.


Fotó: MTI

A Bors információi szerint május 3-án, partit rendeznek a népszerű zenész sírjánál. A család és a Republic-rajongók az énekes 48. születésnapjára emlékeznek a szokatlan összejövetellel.

“Várunk mindenkit, aki szeretne megemlékezni nemcsak a Republic énekeséről, hanem egy felejthetetlen Barátról is. Az eseményen jelen lesznek a Bódi Család tagjai is. A megemlékezés után a Kistarcsai Művelődési Házban folytatódik a program” – áll a meghívóban.

A temetői megemlékezés után a kultúrházban lesz egy kisebb összejövetel zenés műsorral, ­svéd­asztalos vendéglátással – tájékoztatta a Borsot Szalay Gyula, a Republic Baráti Kör vezetője, aki azt is megosztotta lapunkkal, hogy nagy bejelentésre készülnek. “Ki fog derülni rengeteg olyan dolog, ami eddig rejtve maradt. Hogy milyen jogon használják Cipő zenésztársai a Republic nevet, hogy miként tudják játszani Cipő dalait. Kiderül az igazság” – nyilatkozta a napilapnak a baráti kör vezetője, aki érezhetően nem örül annak, hogy a banda tagjai az énekes halála után is közösen folytatják a zenélést.

Abella Miklós a fentiekhez hozzátette, hogy a család által szervezett eseményen a zenekar tagjai nem vesznek részt. A szervezést magánszemélyek végzik, a zenekar bárminemű bevonása nélkül. “A cikkben leírt formát méltatlannak és kegyeletsértőnek találjuk, ezért teljes mértékben elhatárolódunk ettől a rendezvénytől. Szándékunk szerint Cipő születésnapjáról úgy kívánunk megemlékezni, hogy ahhoz a világ minden részéről csatlakozhassanak tisztelői” – mondta a Hír24-nek Abella.

A menedzser hozzátette, hogy a Republicnak nincs kijelölt “baráti körös” vezetője. A zenekar körül valóban kialakult egy nagy létszámú, kiterjedt, laza “baráti kör”, azonban ennek testületileg választott, vagy kinevezett képviselői nincsenek. Abella Miklós szerint ha a későbbiekben sor kerülhetne ilyen vezetők megválasztására, a Borsnak nyilatkozó állítólagos vezető neve még fel sem merülhetne a jelöltek között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik