Szórakozás

Balhé Szinetár és Makranczi kirúgása miatt

Szinetár Dóra, Makranczi Zalán (Szinetár Dóra, Makranczi Zalán)
Szinetár Dóra, Makranczi Zalán (Szinetár Dóra, Makranczi Zalán)

Több színész is távozott a Spirit Színházból, miután kirúgták a Mizantróp című darabból Szinetár Dórát és Makranczi Zalánt.

Egyre nagyobb balhé kerekedik abból, hogy Perjés János színházvezető utcára tette Szinetár Dórát és Makranczi Zalánt. A Spirit Színházban futott Mizantróp című darabból kirúgott színészeket több társuk is követte, mert nem értettek egyet a döntéssel. A Bors információi szerint Dó­riékat azért rúgták ki, mert Perjés szerint túl sokat foglalkozik a média a páros magánéletével, amitől a nézők nem tudnak elvonatkoztatni.


Fotó: life.hu

Perjés a napokban a színház.hu-nak arról beszélt: a főszereplők nem voltak elég hitelesek. „Én döntöttem az elküldésük mellett. Ennek az együttműködésnek ugyanis már nem volt jövője. Máshogy képzeljük el a társulat munkáját és a darabot is, ezért a jövőben másokkal szeretnénk azt megvalósítani. Nem okoz gondot a váltás. Olyan művészekkel pótoljuk őket, akik abszolút hitelesek.”

A döntéssel sokan nem értettek egyet, Szinetárék mellett Bori Tamás rendező, Gáspár Kata, Kathy Antal, Szabó Ádám, Szabó Viktor, Szendy Szilvi és Széplaky Géza is távozott, majd nyílt levélben üzentek az egykori színházigazgatójuknak.

Mizantróp rendezője, Bori Tamás így fogalmazott: „(…) minden szellemi, alkotói jogomat megvonom tőled és a Spirit Színháztól. (…) Az én ötleteim az én ötleteim maradnak. És nem engedem meg a használatukat.”

A színészek képviseletében Makranczi Zalán alkotott véleményt: “(…) fölháborítanak az elmúlt napok eseményei. Ahogy közvetlenül engem, közvetetten a Mizantróp stábját lejáratod. (…) Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor Bori Tamás tíz nappal ezelőtt megírta neked, hogy minden jogot megvon Tőled és a Spirit Színháztól – ezt a Mizantróp teljes stábja megkapta, erre válaszul törölted őt a honlapról az alkotók sorából, majd lenyilatkoztad, hogy új szereposztással megy tovább az előadás.”

Szinetár Dóra a menedzsere, Ferenczi Orsolya közvetítésével nyilatkozott a Borsnak. “Én is az aláírók között vagyok, egyetértek a levél minden szavával. Azzal is, hogy ha Perjés rákényszerít minket, becsületsértés és szerzői jog sértése miatt bepereljük.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik