Szórakozás

Hősszerelmes lesz Orlando Bloom

orlando bloom (orlando bloom, orlando bloom, )
orlando bloom (orlando bloom, orlando bloom, )

Rómeót fogja alakítani a Broadway-n a hollywoodi sztár.

William Shakespeare Rómeó és Júlia című darabjának modern kori, faji ellentéteket is bemutató feldolgozásában lesz látható nyártól Orlando Bloom a New York-i Broadway-n, ahol a világhírű dráma férfi főszerepét bízták rá. Az elsősorban filmes szerepeiről ismert színész partnere Condola Rashad lesz Júlia szerepében.

A darabot a Tony-díjra többször is jelölt David Leveaux jegyzi. A rendező Shakespeare nagy művének lecsupaszított és a lehető legegyszerűbb feldolgozását ígéri. A Rómeó és Júliát augusztus 24-től előbemutatók keretében játsszák, a premiert szeptember 19-re tűzték ki. A darab várhatóan április 8-ig marad a Richard Rodgers Theatre repertoárján.

A szereposztást a kétszeres Tony-jelölt Jayne Houdyshell erősíti a dajka, és a szintén Tony-jelölt Joe Morton pedig Capulet szerepében.

Orlando Bloom a londoni West Enden már szerepelt színházban, a Broadway-n azonban még váratott magára a bemutatkozás. A színész régebben a Royal Shakespeare Company társulatának tagja szeretett volna lenni, de végül inkább elvállalta A Gyűrűk Ura-trilógiában Legolas szerepét.

Érdekesség, hogy a Rómeó és Júlia legutóbb 1977-ben volt látható a Broadwayn. Akkor Paul Ryan Rudd és Pamela Payton-Wright alakította a veronai szerelmeseket. A következő évadban azonban klasszikus köntösben is bemutatják a híres tragédiát Elizabeth Olsen főszereplésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik