Szórakozás

Influenza – Jelentősen csökkent a betegek száma

A Székesfehérvári és Móri járás területén, a fekvőbeteg intézményekben elrendelt látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben van.

Fejér megye egész területét tekintve a megbetegedési arány csökkent, az influenza-aktivitás azonban még a mérsékelt tartományban van. A megbetegedési arány valamennyi járás területén csökkent, a Móri járás területén és a Székesfehérvári járás területén mérsékelt aktivitást mutat, a Dunaújvárosi járás területén alacsony influenza aktivitás észlelhető-olvasható a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv Fehérvár24-hez eljuttatott közleményében.

Fejér megye területén, 2013. 11. hetében, az influenza figyelőszolgálat adatai alapján végzett becslés szerint 1014 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 47,7 %-kal kevesebb, mint az előző héten. A Dunaújvárosi járás területén levő fekvőbeteg intézményekben a látogatási tilalmat 2013. március 20-ától feloldották az alábbi intézményekben: Szent Pantaleon Kórház Dunaújváros, Mozgásszervi Rehabilitációs Intézet Kulcs, Drogterápiás Otthon, Ráckeresztúr.A Székesfehérvári és Móri járás területén a fekvőbeteg intézményekben elrendelt látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad.

Ajánlatos, hogy akik megbetegedtek, saját és mások védelme érdekében forduljanak orvoshoz, gyógyulásukig maradjanak otthon és kövessék orvosuk tanácsait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik