Szórakozás

Hujber Feri: “Akkor megy iskolába a fiam, amikor én mondom!”

Dacol a jogszabályokkal és a szokásokkal Hujber Ferenc, amikor a kisfia neveléséről van szó.

A színész és felesége, Tölgyesi Khell Cynthia már most felnőttként kezeli a négyéves Noelt, aki sokkal nagyobb szabadságot élvez, mint kortársainak többsége.

“A gyereknevelést úgy képzeljük, mint egy feudális rendszert, amiben Noel is földesúr, a saját birodalma ura, de a királyok mi vagyunk Cynthiával. Meghozhat döntéseket, de van vétójogunk, és ez egyelőre működik. Elmagyarázzuk, mit miért nem szabad, amit általában megért. Sosem néztük kisfiúnak, és sosem hazudtunk neki. Felnőttként kezeljük” – magyarázza a Blikknek Hujber Feri.

Fotó: TV2

“Rengeteg mindenhez van tehetsége, ahogy kifejezi magát, az nagyszerű. Már most megvan a saját világa. Elképesztően ügyes, nagyon jó a mozgáskoordinációja, mindkét kezét használja már. De azt nem tudom, hogy művész lesz-e, vagy sportoló. Egy biztos, sok évet fog tölteni külföldön, talán ott is fog tanulni. Addig pedig az sem érdekel, hogy valaki odafent kitalálja, hatévesen iskolába kell mennie. Hát nem, akkor megy iskolába, amikor én mondom, nem akkor, amikor a kormány mondja” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik