Állatkert (állatkert,)
Szórakozás

Két csoda is érkezik a Budapesti Állatkertbe

Nem óriáspanda érkezik a jövő héten a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, ám két olyan különleges állattal gyarapodik az intézmény, amely még nem volt magyarországi állatkertben. Az új állatok kilétét egyelőre titokban tartják.

Különleges üzenet került fel csütörtökön a budapesti intézmény Facebook-oldalára, amely játékra hívja az olvasókat: aki elsőként kitalálja, mely állatról szól a “találós kérdés”, családi belépőt nyerhet. “Ázsiában őshonos, ránézésre simogatnivaló, mint egy pihe-puha szőrös plüssfigura a játékpolcon, pedig valójában a természet egyik legfantasztikusabb teremtménye. Ahhoz, hogy majd megnézhesd, eleinte némi türelemre is szükséged lesz” – szól a talány, a megoldásra azonban egyelőre várni kell.

A közösségi oldal olvasói heves találgatásba kezdtek és sokan az óriáspandára szavaznak, Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője azonban MTI-nek pénteken elmondta: nem az állatkertekben igen ritkán előforduló óriáspandáról van szó.

A szóvivő ugyanakkor hozzátette: van már, aki eltalálta az izgalmas, új állat faját.

Az intézmény március 28-i szezonnyitó sajtótájékoztatóján fogja bemutatni az új állatot. Hanga elmondta, valójában két állatról lesz szó: az egyik Budapesten született, a másik egy külföldi intézményből érkezik. Az új lakókat hamarosan az állatkert látogatói is láthatják.

Ajánlott videó