Szórakozás

Harminc pávián szökött meg a Nyíregyházi Állatparkból

A kifutójukra dőlt fán keresztül kiszökött a Nyíregyházi Állatparkból harminc pávián péntekre virradó éjjel. Az állatokat sikerült befogni, egyiknek sem esett baja.

Gajdos László igazgató az MTI-nek elmondta: a szakemberek a meteorológiai előrejelzéseknek megfelelően igyekeztek felkészülni a havazásra és az erős szélre, ezért jó előre fedett helyre zárták be a veszélyes állatokat.

Tíz tölgyfa dőlt ki péntekre virradó éjjel a park harminchektáros területén, többségük nem okozott kárt, néhány azonban az állatok kifutóira borult és összetörte a kerítéseket. A mintegy harminc pávián ezt a lehetőséget használta ki: a kidőlt fát használva kiszökött az állatparkot övező Sóstói-erdőbe.

A gondozóknak fél óra elteltével sikerült megtalálniuk az ijedt, fáradt és fázó állatokat, majd ételes vödreik segítségével becsalták őket a fűtött kifutókba – mondta el az igazgató. Egyik állat sem sérült meg.

A rossz idő által okozott üzemzavar miatt leállt az Ócenáriumban egyenletes hőmérsékletét biztosító rendszer, a szakemberek azóta már kijavították a hibát. A sóstógyógyfürdői állatparkban jelenleg a kidőlt fákat távolítják el.

Ajánlott videó