Szórakozás

Jön a „Y-Faktor”

A YouTube-on indít tehetségkutató versenyt az X Factor atyja.

The You Generation címmel 26 országban (Magyarország nincs benne) a YouTube közösségi videomegosztó közreműködésével indít online tehetségkutató versenyt szerdától a világszerte sikert aratott X Factor tévéshow alkotója, Simon Cowell.

Már 69 ezren jelentkeztek

“A küldetésünk, hogy felfedezzük a világ új YouTube-sztárjait, és bemutassuk csodálatos, egyedülálló tehetségüket a The You Generation csatornán” – fogalmaztak a szervezők.

Az internetes tehetségkutatóra jelentkezők a közösségi videomegosztóra tölthetik fel klipjeiket. A verseny különböző kategóriákban zajlik: nemcsak az énekesek, hanem mások mellett a sminkesek, a stylistok és felkészítők is esélyt kapnak. A jelentkezéseket a Syco vezetői és szakemberek bírálják el.

A verseny kéthetes periódusokban zajlik az év során, összesen 26 fordulót terveznek. Minden kéthetes forduló győztese pénzjutalomban részesül, és bekerül a döntőbe, amelynek nyertesére a szervezők ígérete szerint “fantasztikus nagydíj” vár.

Egy botrányosan végződő meghallgatás a legnézettebb videó az X Factor történelmében

A You Generation csatornán – amelynek alcíme: a világ első globális meghallgatása – hétfőig 69 ezren jelentkeztek be.

A 2005-ben beindított YouTube a tehetségek felfedezésének új forrása lett, Justin Bieber kanadai popsztár karrierje is a videomegosztó portálon kezdődött.

Szerdán startol

Cowell, az X Factor és a Got Talent alkotója azért fordult az internet felé, mert az utóbbi időben műsorainak nézettsége kissé gyengült, miközben az adatok azt mutatták, hogy egyre többen nézik a YouTube-on megtalálható tartalmakat. A tévés személyiség már tavaly év végén arról beszélt, hogy az online visszacsatolás komoly szerepet játszik show-műsorainak alakulásában, és szerinte a közösségi média a Syco előrelépésének fontos színtere lesz. (Az X Factor YouTube-csatornája 2012 nyarán lépte át az 1 milliárd megtekintést.)

A You Generation online verseny többek között Nagy-Britanniában, Csehországban, Franciaországban, Spanyolországban, Oroszországban, Lengyelországban, Kanadában, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Indiában, Japánban és Új-Zélandon veszi kezdetét március 20-án.

A legnézettebb zeneileg is értékelhető videó a brit X Factorból

Ajánlott videó

Olvasói sztorik