Szórakozás

Hatalmas kábítószer-ültetvényt találtak a pénzügyőrök Baján

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei bejelentés alapján jövedéki ellenőrzés céljából jelentek meg a napokban egy bajai lakásban.

A ház egyik szobájában egy igazi ültetvényre bukkantak a pénzügyőrök, hiszen az előkerült összesen 16,45 gramm vágott és 12 tő kb. 1,2 méter magas, valamint 10 tő palánta méretű vadkender mellett, 2 db öntöző rendszer, levegőztető rendszer, hősugárzó segítette a növények fejelődését.

Közel azonos időben egy másik, bajai ingatlanban is ellenőriztek a pénzügyőrök, ahova szintén jövedéki termékek ügyében tett bejelentés kivizsgálására érkeztek.

Illegális jövedéki terméket itt sem találtak a pénzügyőrök, azonban a ház emeleti szobájának különböző zeg-zugaiból előkerült összesen 523 gramm metadon, 11 db tabletta és kapszula formájú kábítószergyanús anyag és 827 gramm fehér színű ketamin. Előkerült továbbá kimérésre alkalmas digitális mérleg és 776 db különböző méretű átlátszó simítózáras tasak.

A pénzügyőrök mindkét esetben az előkerült, megközelítőleg 3 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot és növényt átadták a Bajai Rendőrkapitányság munkatársainak, ahol az ingatlanok tulajdonosai ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik