Szórakozás

Havonta mentették meg a haláltól Szécsi Pált

Hiába lett igazi, körülrajongott sztár, képtelen volt feldolgozni hányattatott gyerekkorát Szécsi Pál. Az énekes nyugtatókon élt, hónapról hónapra kórházba került, számtalan gyomormosáson ment át.

Mint ahogyan már megírtuk Szécsi Pál nővére belehalt abba, hogy idén januárban máig ismeretlen okok miatt leégett a háza, s mindene odalett. Elment tehát az utolsó szemtanú. A család ismerősei pedig csak most mernek megszólalni, hogy lassan összeálljon a kép, mi is vezetett a híres énekes tragédiájához.

A nehéz évek után végre mintha rámosolyogna a szerencse, kinek kisfiús mosolya, sármos fellépése mindenkit rabul ejt. Senki nem gondolja róla, hogy mi mindenen ment keresztül, hogy édesanyját több mint egy évtizede nem látta, hogy lényegében magányosan, szülők nélkül nőtt fel.

Idős barátja, a divatszakma korabeli királya meglátja benne a tehetséget, s innen már egyenes az út az 1967-es táncdalfesztiválra. A zsűri ugyan lepontozza, de a Csak egy tánc volt nyomban elnyeri a közönség rokonszenvét. Szavazatok százezrei repítik a döntőbe! Néhány hét leforgása alatt igazi sztár lesz a gátlásos, befelé forduló, lényegében lelki sérült fiatalemberből.

Siker, sikert követ, újabb táncdalfesztivál, sorra jelennek meg a lemezei. Fürdik a népszerűségben, miközben épp úgy szorong, mint régen. Csak a hozzá közelállók tudják, hogy egyre több nyugtatót szed, amitől gyakorta lesz rosszul. Havi rendszerességgel mossák ki a gyomrát a túladagolt nyugtató miatt…

Szécsi Pál drámai történetének krónikája a Besben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik