Szórakozás

Tartozás miatt korlátozná a vízfogyasztást húsz társasházban a Bakonykarszt Zrt.

Kiugróan magas a Bakonykarszt Zrt. kintlevősége a víz- és csatornadíjból, emiatt hamarosan 20 társasházban korlátozzák a fogyasztást, amennyiben nem fizetnek - tájékoztatta a zrt. gazdasági igazgatója az MTI-t szerdán.

Fazekas Csaba elmondta: a víz- és csatornadíjból 2009-óta szaporodnak a kintlevőségeik, mára már 259 millió forinttal tartoznak lakossági és közületi fogyasztók a megye legnagyobb szolgáltatójának. Megjegyezte: ehhez az összeghez hozzáadódik a felszámolás alá vont Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. 138 millió forintos tartozása.

A húszból a legnagyobb tartozása egy veszprémi társasháznak van: a Haszkovó úti lakók összesen 373 ezer forinttal tartoznak a Bakonykarsztnak; ebben a házban, valamint 19 másikban (Ajkán, Pétfürdőn, Veszprémben és Várpalotán) március 21-én vízkorlátozást vezetnek be, ha a fogyasztók nem rendezik addig tartozásaik legalább ötven százalékát – tájékoztatott Fazekas Csaba.

Hozzátette: a vízkorlátozás alatt a törvényi szabályozásnak megfelelően biztosítják az érintetteknek a személyenkénti napi 20 liter vizet. Az igazgató elkeserítőnek nevezte, hogy a tartozók csak a vízkorlátozásról szóló értesítés után hajlandók fizetni. Korlátozást egyébként 2009-óta nem kellett bevezetniük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik