Szórakozás

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

hofuvas(430x286)(2).jpg (hófúvás, )
hofuvas(430x286)(2).jpg (hófúvás, )

Mediterrán ciklon helyeződik fölénk, amely csütörtökön és pénteken havazást, szélvihart, és hófúvást okoz. A legtöbb helyen 5-20 cm hó eshet.

Kapcsolódó cikkek

 

Észak, északnyugat felől hideg, fagypont alatti hőmérsékletű levegő zúdul a Kárpát-medencébe, aminek következtében az esőt, havas esőt napközben fokozatosan váltja fel havazás, legkésőbb a délkeleti megyékben – értesült a Szeged24 a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Péntek késő estig a lehulló hó a legtöbb helyen 5-20 centiméter között valószínű, az északnyugati határvidéken ennél kevesebb, kisebb körzetekben pedig több várható.

Az északi, északkeleti szelet előbb a Dunántúlon és az északkeleti megyékben később másutt is viharos, 60-100 km/órás lökések kísérik. A Dunántúli-középhegység, a Balaton térségében, valamint a Nyugat-Dunántúlon és a Kisalföld nyugati felén, emellett a Mátra és a Bükk területén 100 km/órát meghaladó széllökések is lehetnek.

Sőt a Balaton déli partvidéken és a Bakony magasabb csúcsain akár 110-120 km/órát meghaladó széllökés sem kizárt. A viharos szél elsősorban az ország középső sávjában és északkeleten okoz hófúvást, magas hótorlaszok is létrejöhetnek. Az ország keleti, délkeleti felében a halmazállapot váltás előtt többfelé nagy mennyiségű, 20-30, sőt akár 40 milliméter feletti eső várható. Főként délen és keleten előfordulhat néhol zivatar is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik