Belföld

Riasztás a viharos szél miatt

Sok csapadék, viharos szél és hófúvás miatt az ország az összes megyéjére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős széllökések és hófúvás miatt csütörtökre és péntekre Fejér megye területére.

Csütörtökön északnyugat felől erős hidegbetörés várható, aminek következtében a kezdeti esőt, havas esőt napközben fokozatosan váltja fel havazás, legkésőbb a keleti megyékben. Éjfélig többnyire 5-10 cm-es hóréteg kialakulására számíthatunk.

Az északi, északkeleti szél a reggeli óráktól a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharossá (70-95 km/h) fokozódik. A Bakony és a Balaton térségében, valamint a Nyugat-Dunántúlon és a Kisalföld nyugati felén 100 km/h-t meghaladó széllökések is lehetnek. A viharos szél elsősorban az ország középső sávjában okoz hófúvást-írja közleményében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország kilenc megyéjében a várt legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják. Emiatt az ország keleti felében Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén, míg a Dunántúlon Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala és Somogy megyére adták ki a narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést-adta hírül az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik