Szórakozás

Cipőt gyászolja Kisvárda: „Csendes napot” tart a kisváros

Bajszot viselt, szeretett almát szedni, focizni és utálta a matematikát. Kisvárdán ma gyertyagyújtós-andekdotázós megemlékezést tartottak Cipő tiszteletére.

Leleszi Tibor polgármester és Bíró Gábor, a Bessenyei György Gimnázium és Kollégium igazgatója részvétük kifejezéseként Kisvárda és környéke valamennyi lakója, minden volt és jelenlegi diákja és tanára nevében „csendes napot” tart az intézmény kertjében felállított gránit emlékoszlopnál – olvasható a felső-szabolcsi település önkormányzatának honlapján.

Az emlékoszlopot a gimnázium elhunyt tanárai, diákjai emlékére állították, ahol most Bódi Lászlóért is gyertyát gyújthatnak a gyászolók. A Cipőt közelről ismerők kedves történeteket is felidéztek az énekesről, mint például, hogy Elek volt a beceneve, szeretett almát szedni – innen például a Rázd meg című dal – , de utálta a matematikát.
A kisvárdai iskola igazgatója, aki kezdő tanár volt akkoriban úgy emlékszik, Cipő hol focista, hol festő szeretett volna lenni, már akkor látszott rajta, örök útkereső.


Fotó: MTI

A szívbetegsége következtében 47 éves korában elhunyt zenész 1965. május 3-án Ungváron született, majd egyéves korában költözött családjával Kisvárdára, ahol zenei általános iskolába járt. Gyerekkorában zongorázni tanult, valamint egy focicsapatban is játszott, 14 éves korában pedig dalszövegírással kezdett foglalkozni. A Bessenyei György Gimnázium tanulójaként zenekart alapított Cipőfűző névvel – innen ered a Cipő becenév is. A róla szóló történetek szerint népszerű volt a lányok körében, de kitartott az akkori barátnője mellett.



A Cipőfűző együttes 2010 januárjában, megalakulásának harmincadik évfordulóján egy kisvárdai koncert erejéig ismét összeállt. A kisváros Bódi Lászlót egyik legnagyobb büszkeségének tekintette: a zenész mindig szívesen látogatott haza barátaihoz és régi iskolájába, emellett számtalan koncerttel örvendeztette meg a környék lakóit.


Fotó: MTI

Cipőt március 22-én, jövő pénteken a kistarcsai temetőben helyezik végső nyugalomra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik