Szórakozás

Találgatnak: ki akarta megfúrni Gigi dalát

radics gigi (radics gigi)
radics gigi (radics gigi)

Alaptalannak találták a lopás vádját, ezért nem zárják ki az eurovíziós válogatóból Radics Gigi dalát. A szerzők rosszindulatú versenytársat gyanítanak a támadás mögött.

Mint már megírtuk, az MTVA csütörtöki döntése alapján ejtették az „Úgy fáj” című dal ellen felhozott plágiumvádakat, ezért továbbra is versenyben maradhat a nóta. A közszolgálati televízió egy névtelen bejelentés alapján kezdeményezett vizsgálatot az énekesnő dala kapcsán.

A vádak szerint Gigi száma sokban megegyezik egy fiatal román énekesnő, Paula Seling „Timpul” című opuszával, ezért előbb A Dal zsűrijének, később zenei szakértőnek a véleményét kérték ki az ügyben.

Gigi dalának, az „Úgy fáj”-nak (Over You) a szerzője szerint akinek füle van, az hallja, hogy szó sincs lopásról. Kelemen Huba egy Amerikában élő magyar komponista, aki két másik tengerentúli zeneszerzővel – Jack D. Elliottal és Skylar Thomsonnal – közösen jegyzi a slágert. A Borsnak sikerült beszélnie a jelenleg Los Angelesben élő művésszel, akit felháborított a plágiumvád.

„Természetesen meghallgattam Paula Seling dalát, ami egy nagyon kellemes, olaszos zenei világot sejtető nóta, de pontosan nem értettem, hogy mi köze van Radics dalához – mondta Kelemen. – Sem a hangszerelése, sem a szerkezete, sem a hatása nem vethető össze a két műnek, és a refrénben is nagyon halvány melódiai párhuzamról beszélhetünk, teljesen más ritmizálással és teljesen más énekhajlításokkal.”

A zeneszerző úgy véli, egy rosszindulatú versenytársnak szúrta nagyon a szemét Gigi jelenléte az eurovíziós dalversenyen, hiszen az énekesnő valóban egy világszínvonalú előadó, akinek boldogan készítenek dalokat a tengerentúlon, még a legnagyobb zenei producerek is.


(Fotó: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik