Szórakozás

Évente egy ruhaméretettel kövérít a munkahelyi nassolás

A legújabb felmérések szerint akár évi három kilót is felszedhetünk az irodai nassolással.

A nők derékbősége sínyli meg leginkább a bűnözést, egy átlag nő ugyanis évente 2,8 kilót, vagyis egy ruhaméretnyit szed fel a nassolásnak köszönhetően. Persze a férfiak se járnak sokkal jobban, ők évi 2,3 kilogramm súlyfelesleget pakolnak magukra a nassolással. A felmérések szerint átlagosan napi két nassolást engedélyezünk magunknak, de a dolgozók 30 százaléka háromszor vagy annál többször is nassol. A nők jóval több nasit fogyasztanak, mint a férfiak, 13 százalékuk pedig napi négyszer, vagy még annál is többször nyúl az édességek és chipsek felé – írja a Házipatika.com.

A Village Bakery felmérése szerint nagyobb eséllyel fogyasztunk nassolnivalót, ha az ebédnél is egészségtelen ételeket választunk. A legnépszerűbb nasik sorában egyértelműen a keksz vezet, ezt a felmérésben részt vettek 42 százaléka fogyasztotta rendszeresen. Ezt követte a csokoládé 38, a chips 32 és a sütemény 13 százalékkal. A legrosszabbul az irodai dolgozók járnak, mivel a kollegák által körbekínált kekszek és sütik jelentik a legnagyobb kísértést. A dolgozók nagyjából 33 százaléka ismerte be, hogy csak azért nassol, hogy könnyebben átvészelje a munkanapot, 22 százalékuk pedig a cukor nyújtotta energialöket miatt eszik kalóriadús ételeket.

“Azt tudtuk, hogy az időszűkében lévő irodai dolgozóknak különösen nehéz dolguk van, ha valami egészségeset és táplálót szeretnének enni” – nyilatkozta Simon Staddon, a Village Bakery munkatársa. “De azt azért nem gondoltuk volna, hogy ennyire siralmas a helyzet a nassolás, valamint az ebből következő súlygyarapodás terén. Az olyan népszerű délutáni nasik, mint a kekszek, csokik és sütik rendkívül kalóriadúsak és tele vannak cukorral és telített zsírokkal, ami rossz hatással lehet a vércukorszintre és hosszú távon kóros elhízáshoz vezethet.”

Megdöbbentő adatok a cikk folytatásában! Kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik