Szórakozás

47 gyermeket nevelt fel az Eurovízió énekesnője

Esma idén Vlatko Lozanoskival közösen képviseli majd Macedóniát Malmöben, az Eurovíziós dalfesztiválon.

Évtizedek óta töretlen a népszerűsége szülőhazájában, Macedóniában és az egész Balkánon Esma Redžepova énekesnő-dalszövegírónak. A még mindig aktív roma sztár eddig összesen mintegy 9000-szer állt színpadra a világ minden táján: 108 dalát összesen 20 különböző albumon adták ki. Ezen felül hat mozifilmben is szerepelt. Legismertebb dala a Čaje Šukarije, amely a Borat című film betétdalaként lett világhírű – annak ellenére, hogy Esma nem adott engedélyt annak felhasználására, így a film alkotóinak 26 ezer euró kompenzációt kellett fizetnie az énekesnőnek.

A mybalkan.cafeblog.hu összeállításából kiderül, hogy az éneklés és filmkészítés mellett Esma Redžepova rendszeresen jótékonykodik, amelyért számtalan elismerést is kapott már. Férjével közösen pedig összesen 47 gyermeket neveltek fel. A művésznő aktívan politizál is, a jelenleg is kormányzó, konzervatív VMRO-DPMNE-t támogatja, illetve a szkopjei városi tanácsának is tagja.

Esma hangjával hamarosan egész Európa megismerkedhet: 2013-ban Vlatko Lozanoskival közösen képviselik majd Macedóniát Malmöben, az Eurovíziós dalfesztiválon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik