Szórakozás

A királlyal fizetteti ki sörszámláját

A holland férfi abból az alkalomból rendelt egy kört, hogy Beatrix királynő bejelentette lemondását, egy hagyományra hivatkozva kér most pénzt.

Foppe ten Broek azt mesélte el a holland rádiónak, hogy még január végén rendelt egy kört egy limburgi kocsmában abból az alkalomból, hogy Beatrix holland királynő bejelentette lemondását.

A 97 euró 20 centes (mintegy 28 ezer forintos) számlát aztán elküldte Vilmos Sándornak. A leendő királynak küldött levelében arról írt a férfi, hogy Beatrix 1980-as megkoronázásakor is rendelt egy kört a kocsmában és a számlát viccből elküldték a királyi palotának. A királynő pedig azonnal kifizette a számlát.

“Ezt olyan viccesnek találtam, hogy a hagyományt folytatni akartam” – mondta Foppe ten Broek. A palota válaszul azt írta a férfinak, hogy a herceg most az egyszer kivételt tesz, és kifizeti az összeget. Egyúttal arról is tájékoztatták, a több mint 30 éves sörszámlát a királyi archívumban őrzik.

Beatrix holland királynő január 28-án jelentette be, hogy lemond a trónról legidősebb – 45 éves – fia, Vilmos Sándor javára. Vilmos Sándor beiktatását április 30-án tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik