Szórakozás

Claudia kikészült az ítélettől: fellebbez

Tegnap született ítélet Liptai rokkantkártyás parkolása ügyében. A műsorvezető 1 millió 50 ezer forint pénzbüntetést kapott, amit 150 nap börtönnel kiválthat. Claudia és ügyvédje fellebbez.

A perbeszédében az ügyész pénzbüntetést kért, azzal érvelve, hogy logikátlan és életszerűtlen volt Liptaiék védekezése, miszerint a kártya a kocsi napellenzőjéről esett a műszerfalra, amikor terepjárójának ajtaját becsukta. Felrótta a színésznőnek, hogy bár azt állította, vett aznap parkolójegyet, a rendőrségnek nem tudta bemutatni.

Súlyosbító körülményként hozta fel, hogy a bűncselekményt ismert emberként követte el, rossz példát mutatva. Ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte, hogy Liptai büntetlen előéletű, törvénytisztelő állampolgár, aki egy kiskorú gyermeket tart el.

Liptai Claudia ügyvédje szerint viszont a fényképek nem bizonyítják azt, hogy ő helyezte el a rokkantkártyát a műszerfalon, ezért a színésznő felmentését kérte.

A bíróság az ügyésznek adott igazat. Liptai Claudia elgyötörten, megdöbbenéssel és hitetlenkedve fogadta az első fokú ítéletet, amely bűnösnek mondta ki közokirat-hamisítás vádjában.

A színésznőnek összesen egymillió-ötvenezer forintot kell fizetnie, de a pénz megfizetése helyett fogházba is mehet, százötven napos börtönnel kiválthatja a rá kirótt összeget. A bíróság Liptai Claudia egyhavi jövedelméhez igazodva határozta meg a büntetést, a tárgyalás során elhangzott egy 14 milliós összeg, de az nem derült ki, hogy ez a műsorvezető egyéves jövedelme vagy cégének éves árbevétele.

Az ítélethozatal után a Bors szerette volna megszólaltatni Liptai Claudiát, de ügyvédje tanácsára nem nyilatkozott. Helyette menedzsere, Kende-Hofherr Krisztina nyilatkozott.

„Mint az már az ítélethirdetést követően elhangzott, Liptai Claudia és ügyvédje fellebbezéssel él, amit az ítélet hivatalos kézhezvétele után, az indokok értelmezését követően nyújtanak be. Amint megszületik a jogerős ítélet, függetlenül annak kimenetelétől, Claudia be fogja azt tartani” – jelentette ki.


(Fotó: TV2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik