Szórakozás

Csak semmi pánik: Bud Spencer él!

Bud Spencer (Bud Spencer)
Bud Spencer (Bud Spencer)

Csupán a Facebookon hunyt el a színészlegenda. A Piedone karakterével világhírűvé vált művész halálhíre szerencsére hoax-nak bizonyult.

Pénteken indították útjára azt a hírt, amely mára szinte minden Facebook-felhasználó oldalán megjelent, amely szerint elhunyt Bud Spencer. A hír – úgy tűnik – nem igaz, ugyanis a pofonosztó színész halálhíréről egyetlen komoly portál sem számolt be. Ugyanakkor a gyászhírrel egyidőben rögtön megjelentek a cáfolatok is, amelyekről szintén az terjed, hogy nem igazak.

“Ma reggel a szerettei holtan találták a világ egyik legnagyobb színészét az ágyában. Váratlanul érte a szeretteit és az orvosát az eset, nem volt a tragédiára utaló jel” – olvasható az egyik olyan hírben, melyet bár csak ma 10:51-kor tettek közzé, máris több mint 21 ezren lájkolták és/vagy osztották meg. A hamis halálhír azután kezdett el terjedni, hogy pénteken valaki létrehozott a Facebookon egy RIP Bud Spencer oldalt, ami aztán gyorsan gyűjtötte a csatlakozókat – számol be a hvg.hu.

Az urbanlegends.hu információi szerint nagyon sok oldal máris tudni véli, hogy a színész szóvivője tegnap bejelentette: az egész kamu, és Bud Spencer csatlakozott azoknak a hírességeknek a hosszú listájához, akiket az interneten megöltek, de amúgy köszönik,  jól vannak. Van, aki még a cáfolat forrását is közzéteszi, méghozzá a Mediamasst, amely azonban egy olyan szatírikus lap, amelyen tucatjával találhatunk hasonló híreket. Van halálhír-tagadó cikkük ugyanazzal a szöveggel, dátummal és illusztrációval – Bud Spencer mellett például Jean Renóról és Michael Jordanről is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik