Szórakozás

Rióban mindjárt indul az őrület

Az utcákon már több százezres hömpölygő tömegek várják, hogy szombaton kezdetét vegye az idei karnevál.

Idén hatmillió nézőt várnak a világ leghíresebb és legpazarabb karneváljára, amely 665 millió dolláros üzletet jelent Brazília második legnagyobb városának, elsőszámú turisztikai célpontjának.

Az idei karnevál célkitűzései között szerepel a világ legnagyobb háztömbpartijának megszervezése: a tavalyi Bola Preta mintegy kétmillió embert vonzott a történelmi városközpontba, és a szervezők reményei szerint idén sikerül rekorddöntő részvételi arányt produkálni.

A szerdáig tartó karnevál alatt a rendőrökön kívül a tavalyinál kétszer több, összesen 7700 közterület-felügyelő próbálja fenntartani a rendet, fellépve nemcsak az engedély nélküli utcai árusok és a szabálytalanul parkolók, hanem a tilosban vizelők ellen is. A karnevál egyik legkellemetlenebb kísérőjelenségének orvoslása érdekében idén 17 200 mobilvécé várja a parádéra érkezőket.

Az egyre grandiózusabb méreteket öltő háztömbpartik és a városba beáramló turistaáradat miatt azonban a helyiek egy része inkább elmenekül a városból, vagy gondosan bezárkózik otthonába a karnevál idejére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik