Szórakozás

Kábítószer a sebváltóban

Két - egy cseh és egy osztrák rendszámú - autóból összesen 5 millió forint értékű kábítószer került elő a röszkei határátkelőhelyen.

NAV pénzügyőrei a napokban egy szerb állampolgárságú férfi által vezetett cseh rendszámú személyautót vizsgáltak, amely belépésre jelentkezett a Röszkei Határkirendeltségen. A férfi kérdésre elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával – mondta a Szeged24-nek Némedi Varga Éva, a szervezet sajtószóvivője.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a járművet félreállították egy tüzetesebb ellenőrzésre. A tételes vizsgálat során  a jármű sebességváltója burkolatának eltávolítását követően, a szivacsbetét alatt alufóliába tekert csomag látszott, amely összesen 0,9 gramm kokaingyanús fehér port rejtett.

Nem sokkal később jelentkezett belépésre szintén Röszkén egy osztrák állampolgárságú férfi az általa vezetett szintén osztrák személyautóval. A pénzügyőrök a férfi bejelenteni való árura vonatkozó nemleges nyilatkozatát elfogadták, azonban a járművet félreállították.

Ismét nem csalt a pénzügyőrök szimata, hiszen a jobb első ülés alatti, valamint a vezetőülés alatti gyári üregből, vákuumfóliába csomagolva összesen 2500 gramm marihuána került elő.

A pénzügyőrök a két esetben előkerült, összesen 5 millió forint fekete piaci értéket képviselő kábítószergyanús anyagot és a szerb, valamint osztrák állampolgárságú férfit feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, ahol ellenük visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik