Szórakozás

Egyre több az influenzaszerű megbetegedés

A megye területén, 2013 harmadik hetében 353 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 72 %-kal több, mint az előző héten.

Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének tájékoztatása szerint megyénkben jelenleg az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók aránya a járványos küszöb érték alatti, az elmúlt 3 hét alatt azonban folyamatos emelkedést mutatott. Az emelkedő tendencia az előző influenza szezonhoz képest előbb jelentkezett. A következő hetekben a betegek számának jelentős emelkedésével kell számolni.

Az influenza megbetegedés súlyos lefolyása szempontjából fokozottan veszélyeztetettek a krónikus szív- és érrendszeri, légúti, máj és vesebetegek, anyagcsere betegségben szenvedők, cukorbetegek, daganatos betegek és immungyengeségben szenvedők, az ápolást, gondozást nyújtó rehabilitációs vagy egészségügyi intézményekben huzamosabb ideig ápoltak, lakóotthonokban élők, az őket ellátó egészségügyi dolgozók, várandós kismamák, azok akik a gyermekvállalást az influenza szezon idejére tervezik és a 65 év felettiek. Számukra az influenza védőoltás különösen javasolt és térítésmentesen háziorvosuknál elérhető.

Ajánlatos, hogy akik megbetegedtek, forduljanak orvoshoz, gyógyulásukig maradjanak otthon és tartsák be orvosuk tanácsait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik