Szórakozás

Bunker gázolaj a garázsban

Tizenegyezer liter hajózásban használatos illegális, úgynevezett bunker gázolajat találtak a pénzügyőrök egy sükösdi garázsban. Az ötmillió forint értékű üzemanyagot elkobozták.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei  közérdekű bejelentés alapján jövedéki ellenőrzést tartottak egy, a Duna partján található, sükösdi ingatlanon. Az ellenőrzés során a garázsból összesen 11.220 liter ásványolajtermék került elő, amelynek származását, adózott voltát, illetve a jogszerű birtoklását a magyar állampolgárságú tulajdonos nem tudta igazolni -mondta a Szeged24-nek Némedi Varga Éva, a szervezet sajtóreferense.

A pénzügyőrök a termékből mintát vettek, és az előzetes vizsgálat megállapította, hogy úgynevezett bunker gázolajat rejtegettek a garázsban. Ez a pontos azonosítás érdekében jelölőanyagot tartalmaz és kizárólag hajók üzemanyagaként használható.

 

A pénzügyőrök a jogszerűtlenül megszerzett és birtokolt, megközelítőleg 5 millió forint értéket képviselő ásványolajterméket lefoglalták, a tulajdonosa ellen pedig költségvetési csalás  megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik