mozi (mozi, )
Szórakozás

Szellemes diadal a bin Laden-film felett

Természetfeletti thriller került a mozilista élére.

Jessica Chastain Mama című filmjére a közönség 28,1 millió dollárért (hatmilliárd forintért) váltott jegyet, amivel a produkció fölényesen vette át a hétvégi észak-amerikai mozis toplista vezetését.

A Mamában Chastain gitárost játszik, aki nem szeretne gyerekeket, de mikor unokahúgai elárvulva előkerülnek egy erdőből, ahol évekig éltek egyedül, férjével mégis magához veszi a kislányokat. A film egy 2008-as kisjátékfilm nyomán született mindössze 15 millió dolláros költségvetésből.

Chastain a Zero Dark Thirty című, Oszama bin Laden terroristavezér elfogásáról szóló filmben nyújtott alakításáért kapott egy hete Goldan Globe-ot. Kathryn Bigelow munkája 17,6 millió dolláros (közel négymilliárd forintos) bevétellel a lista második helyét kapta.

A hétvége legnépszerűbb filmjei között a Napos oldal 11,35 millió dolláros (2,5 milliárd forintos) jegyeladással a harmadik helyet szerezte meg. A Zero Dark Thirty mellett az év egyik legszívmelengetőbb filmjeként emlegetett Napos oldal is esélyes az Oscar-mezőnyben.

Az 1940-es évek végét idéző Gengszterosztag és a Mark Wahlberg, valamint Russell Crowe főszereplésével készült Megtört város című krimi fej-fej mellett, 9-9 millió dolláros (két-kétmilliárd forintos) eredménnyel zárta a hétvégi kasszát, ami a negyedik és ötödik helyre volt elég a toplistán.

Schwarzenegger Erőnek erejével című, mexikói-amerikai határon játszódó akciómozija 6,3 millió dollár (1,4 milliárd forint) bevétellel jutott be sereghajtóként a legnézettebb tíz film közé.

Ajánlott videó