Szórakozás

Születésnapján tért vissza a legendás énekes

David Bowie (David Bowie)
David Bowie (David Bowie)

Évtizedes szünet után, 66. születésnapján új számmal jelentkezett David Bowie.

Kedden jelentette be David Bowie Where Are We Now? című dalának kiadását. A brit énekes a Berlinben töltött napjaira visszatekintő lassú balladában zongorakísérettel énekel. A számot letölthető formátumban kezdték forgalmazni, 119 országban. Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban márciusban debütáló The Next Day című album követi majd. A New York-i stúdiófelvétel producere ezúttal is régi munkatársa, Tony Visconti volt – olvasható a BBC oldalán.

A sztár a hatvanas években futott be, azóta a rocktól a popon át a soulig számos műfajban megmutatta magát, és beiktatták a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagjai közé is. Legutóbbi, Reality című lemeze 2003-ban látott napvilágot. 2006 óta nem vállal fellépést, és ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt. New Yorkban él feleségével és lányával.

Az új szám megjelenése meglepetés volt. Mint John Wilson, a BBC Radio 4 egyik zenei műsorának házigazdája kifejtette: “Bowie igazi művész. Nem készít lemezt pusztán azért, mert itt az ideje a következőnek. Csak akkor ad ki újat, ha van mondanivalója.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik