Szórakozás

Balhé Stohl miatt a Nemzeti Színháznál

Úgy tűnik, mindenre hajlandók a nézők, csak, hogy Stohl Andrást megvédjék Vidnyánszky Attilától. A színész egyelőre titkolja, mi a terve, rajongói viszont azt akarják, hogy maradjon a Nemzetiben.

Több internetes fórumon, de a szerkesztőségünkhöz eljutatott e-mailekben is arról írnak a színházszeretők, hogy nagy veszteség lenne a Nemzeti számára, ha onnan távoznia kellene Stohl Andrásnak. Pedig egyáltalán nem kizárt, hogy mennie kell, hiszen az új direktor már kinevezése előtt is megfogalmazta kétségeit az RTL Klub műsorvezetőjének személyével kapcsolatban. A Hír24 szerette volna annak idején Stohl Andrástól megtudni, marad-e a Vidnyányszky által irányított teátrumban, de ő erről még nem akart beszélni.

Ugyanakkor a nézők foggal-körömmel ragaszkodnak Stohl Andráshoz, ezt fejezték ki abban a nyílt levélben is, melyet állítólag több helyre is eljutattak, egyebek mellett a Hír24-hez is.

„Mi, a Nemzeti Színház nézői, követeljük, hogy ne politikai alapon és ne szimpátia alapján dőljön el az, hogy ki állhat a Nemzeti színpadára! Követeljük, hogy ne játsszon szerepet az alkalmazáskor, hogy ki milyen televízió csatornánál (sic!) dolgozik! Úgy gondoljuk, hogy a mai gazdasági helyzetben senki nem azért vállal plusz munkát (sic!), mert nincs jobb dolga, hanem azért, mert el kell tartania a családját. Tudjuk, hogy sok elismert művész alig tud kijönni a fizetéséből, így szerintünk senkinek nincs joga, hogy megtiltsa nekik a plusz munkát. Stohl András a Nemzeti Színház meghatározó tagja, nem titok, hogy sokan miatta váltanak jegyet az előadásokra. Érthetetlen számunkra, hogy az új igazgató ilyen emberektől akar megválni. Vajon kit szerződtet majd helyére? Olyanokat, akik írásos nyilatkozatot tesznek arról, hogy soha semmilyen kereskedelmi tévéműsorban nem szerepelnek, ezzel pedig eldobják maguktól a széleskörű (sic!) ismertség lehetőségét? Mi nézők, mindenben kiállunk Stohl András mellett! Ha kell, demonstrálunk, vagy Vidnyánszky küszöbére fekszünk felváltva egy egész éven keresztül” – írják egyebek mellett nyílt levelükben a rajongók, akik azt is nyomatékosították, hogy nem fenyegetőznek, de a balhétól nem riadnak vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik