Szórakozás

Norbi szívébe teflonszövetet ültettek

Schobert Norbert (schobert norbert, )
Schobert Norbert (schobert norbert, )

A Blikk szerint a bravúros orvosoknak és egy kisebb csodának köszönheti az életét Schobert Norbert.

A fitneszguru november 30-án egy életmentő műtéten esett át, miután a szívét megtámadta egy baktérium, amely szívbelhártya-gyulladást okozott, ezért egy részt ki kellett vágni, amit teflonanyaggal pótoltak. Norbi napokon át élet-halál között feküdt, és bár a kritikus időszakon túl van, továbbra is antibiotikumos kezelést kap.

Norbi azt mondta: örökké hálás lesz a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet orvosainak, akik megmentették az életét. A Blikknek elmesélte, hogy előző szívműtéte után szépen gyógyult, de az influenzás időszakban legyengült az immunrendszere, egy injekciókúrára visszament a kórházba. Ezt követően a vizsgálatoknál az egyik orvosa az ultrahangon valami apró elváltozást vett észre, majd felszökött a láza, erőtlen volt.

Az orvosa, dr. Székely László, elhalasztva egy szakmai konferenciát, úgy döntött, még aznap megműtik. Hétórás műtét volt, orvosa szerint, egy nappal később már nem tudták volna megmenteni. Norbi tudta, hogy életmentő műtétre lesz szüksége, így a legrosszabbra is felkészült, csendben elbúcsúzott Rékától, felhívott mindenkit, megbizonyosodott róla, hogy felesége mindenben intézkedni tud helyette. Ilyen fertőzés eddig csak kettő volt a kórházban. Egyik beteg sem élte túl, de Norbi hisz a teljes gyógyulásban, és mindent meg is tesz ezért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik