Szórakozás

Ittasan vezetett egy vak férfi

24.hu
24.hu

2012. 12. 12. 13:46

Vak létére vezetett autót egy férfi Nagy-Britanniában, ráadásul erősen ittasan, és elütötte a feleségét. Az asszonynak horzsolásokon kívül nem esett baja.

A kocsit a baleset előtt a 33 éves Scott Law neje vezette. A pár megállt, mert hevesen összeszólalkozott, kiszálltak, az asszony pedig gyalog indult tovább. Férje ekkor ült a kormány mögé és hajtott neki feleségének. Mivel az asszonynak nem esett baja, a pár visszaült az autóba és elhajtott, a feleség nem tett feljelentést. Az esetnek azonban akadt egy szemtanúja, aki feljegyezte a kocsi rendszámát és értesítette a rendőrséget, amely villámgyorsan kiderítette, hogy a kocsi Law-é. A rendőrök azonnal a férfi lakcímére mentek, megszondáztatták a szemmel láthatóan igen részeg Law-t, majd pedig eljárást indítottak ellene.

A bíróságot érte néhány meglepetés. Már az is meghökkentő volt, hogy egy vakként nyilvántartott illető autót vezessen. Azután kiderült, hogy a vádlottnak éppen autóbaleset miatt károsodott súlyosan a látása még 2005-ben. Állapota tovább romlott, miután 2009-ben is autóbalesetet szenvedett. Mindezek után a mostani esetnél még részeg is volt.

A bírósági tárgyaláson Law ügyvédje azzal érvelt, hogy védence vaksága miatti depressziója okán nyúlt a pohárhoz, és nem elütni akarta nejét, hanem csupán utolérni, ám szinte teljes vaksága miatt rosszul mérte fel a távolságot – közli a The Daily Telegraph című brit lap.

A bíróság Law-t 9 hónap börtönre ítélte veszélyes, ittas, jogosítvány és biztosítás nélküli autóvezetésért, és hat évre eltiltotta a gépjárművezetéstől. Utóbbinak abban az esetben van jelentősége, ha a férfi visszanyerné látását.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.