Szórakozás

Hollywood lecsapott a vírusirtóra

Film készül a napokban Guatemalában egy gyilkossági üggyel kapcsolatban őrizetbe vett vagyonos amerikai szoftverfejlesztőről, John McAfee-ről.

A 67 éves John McAfee élettörténetét bemutató film jogait egy kanadai produkciós cég, a Future Media szerezte meg – értesült a The Hollywood Reporter. Az erről szóló egyezség még a múlt héten született meg a cég és a hetekig bujkáló McAfee bizalmasa, Chad Essley között, aki a Who is McAfee című blog egyik működtetője.

McAfee a Szilícium-völgy első pionírjai közé tartozik, aki szoftverfejlesztőként hatalmas vagyonra tett szert. Hosszú évek óta Belize-ben élt, a hatóságok azonban nemrég közölték vele, hogy egy gyilkossági üggyel kapcsolatban ki akarják hallgatni. Az áldozat egy másik amerikai férfi volt. McAfee eltűnt, majd a Belize-zel szomszédos Guatemalában bukkant fel. Az ottani hatóságok illegális határátlépésért őrizetbe vették, és bár menedékjogért folyamodott, mégis visszaküldik Belize-be.

A szoftverfejlesztő állítása szerint a belize-i hatóságok üldözik, és meg fogják ölni, mert „kényes” információi vannak a vezetés korrupciós ügyeiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik