Szórakozás

A kutyák is tudnak vezetni! Íme!

Jutalomfalatért cserébe, 8 hét alatt tanultak meg vezetni azok az ebek, akiket egy új-zélandi kutyamenhelyen képeztek ki gondozóik. Katt a videóért!

A több mint 2 hónapig tartó tréningen három eb vett részt, a kísérlet pedig sikeresnek bizonyult. A szőrmókok jutalomfalatért bármire képesek, így sajátították el a sebességváltó irányításához szükséges mozdulatokat, valamint a kormányzást is, melyet egy szimulációs székben gyakorolhattak. Persze miután a fékezést, kormányzást és a gáz adagolását is begyakorolták, élesben is bevetették a négylábúakat. Jogosan merül fel a persze többek között az a kérdés, hogy mégis hogyan adtak gázt a kutyák? Nos, mindenre van megoldás, ebben az esetben egy speciális pedált hívtak a kiképzők segítségül.

Tapasztalatok szerint egyébként az állatok gyorsan rájöttek arra, hogy amerre tekerik a kormányt, arra fordul a jármű. Ez is ékes bizonyítéka annak, hogy az ebek nemcsak labdával tudnak játszani, intelligenciájuk ennél sokkal többre képes, például autóvezetésre. Nézze meg a videót, érdemes!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik