Szórakozás

Paudits Bélának megváltás lenne a halál

A színészt azt állítja, egyre rosszabbul van, holott már egy évvel ezelőtt is rettenetes állapotban volt. A közelmúltban lebénult a lába és még soványabb, mint valaha.

Paudits Béla egészségi állapota rohamosan romlik, aminek egyebek mellett az az oka, hogy nem tud orvoshoz menni, mert mozogni nem képes, pénze meg nincs arra, hogy házhoz hívja a doktort. A Hír24-nek azt mondta, mindenki csak tartja a markát, ingyen nem segítenek rajta. Nyugdíja viszont olyan alacsony, hogy abból még a rezsijét sem tudja kifizetni.

„Most emelték a nyugdíjamat, jelenleg 53 ezer forintot kapok. Ez semmire nem elég. Ha kifizetem a rezsit, ennivalóra, gyógyszerre már semmi nem marad. Egy háromszor öt méteres szobában élem a mindennapjaimat, mert a lakás többi részét nem merem fűteni. De nehogy azt képzelje bárki, hogy így melegben vagyok. Fagyoskodom, annyi ruha van rajtam, mint egy eszkimón” – mesélte az egykor sokat foglalkoztatott színész, aki ma már csak mosolyog azon, ha megbecsült művészként emlegetik.

Azt mondja, csak nagyritkán ajánlanak neki munkát, persze azt sem tudja elvállalni, mert nem képes kimozdulni a lakásból. Rokonai elhunytak, segítsége nincs. Néha a szomszédai próbálnak könnyíteni a helyzetén, de ez csak ideig-óráig oldja meg a gondjait.

„A 64. évemben vagyok, de ki tudja, megérem-e a 65-öt. Szerintem már nem. Felkészültem mindenre. A halál nekem megváltás lenne. Ez már csak vegetálás, amiben én vagyok. Mindenki csak széttárja a karját, ha valamit kérek, leginkább csak akkor segítenek, ha a nyomorúságommal akarnak kampányolni. Szép szavakra nekem már nincs szükségem” – mondja elkeseredetten a színész, aki saját elmondása szerint már csak 47 kiló és állandó fájdalmai vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik